Dålig, igen..

Nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen. Tack för påminnelsen, Anna ;-))
 
Även om mycket tid finnes kvällstid så blir det inte riktigt av. Annars går det verkligen i ett här hemma. Max växer så det knakar och Molly har för tillfället en helt uuuuunderbar trotsperiod. Hela tiden ska hon göra tvärtemot, inte lyssna på vad man säger och jämt är det "jag skulle" eller "jag ville göra" när man typ öppnar dörren. Påfrestande helt klart att gå i detta hela dagarna men jag intalar mig nu att "det är en fas, det är en fas".
Kändes som att det kom samma vecka som hon fyllde, alltså förra veckan. Men det var ett väldigt lyckligt födelsedagsbarn som hade fått både dockvagn och cykel. En rosa cykel såklart. Superskönt för en annan nu till dagis att hon cyklar, går lite fortare än när hon ska gå eller cykla på den lilla trehjulingen. 
 
 
Sång och paket på morgonen blev det. En liten tröttfis som fick "macktårta" - alltså en macka med 3 ljus i. Vi skönsjöng "ja må hon leva" 06.15 innan pappa Micke skulle till jobbet och han med nya filmen "Barnen i bullerbyn" innan dagis. Lyxade t o m till det med Oboy till frukost!
 
Vi har länge pratat om att ge napparna till trollbarnen när hon fyller 3. Och hon har varit väldigt införstådd med det själv också och sagt att hon ska göra det osv. Vi tänkte att helgen är ju bättre än att göra det mitt i veckan. Det har ändå inte blivit av idag så imorn ska vi till skogen och lämna napparna. Hoppas verkligen att detta blir bra och inte för mycket gnäll. Tror hon kommer bli stolt också när det är gjort! :-) Trollbarnen ska ju också lämna nåt form av paket tillbaka, typ klubba och tablettask eller någonting tänkte vi, som vi går och hämtar på det stället vi "gräver ner" dom..
 
Och Max bara växer som sagt. Han blir så stor! Och han är världens gladaste lilla kille. I princip alltid nöjd och lycklig, har nära till skratt och allmänt tillfreds med livet.
Kan gå från helt vaken till helt plöstligt stendäckad, som här i babygymmet. Sekunden innan låg han och pratade med djuren.
 
 
 
Starka killen!
 
* Han klarar av att ligga en bra stund på mage på golvet och hålla upp huvudet. När han var strax över  1 månad höll han ganska stadigt också och kunde ligga på ens bröst i lite vinkel och hålla huvudet bra. Man behöver knappt hålla huvudet nu men måste såklart vara lite beredd ifall han får för sig att slänga lite med det.
* Bajsar typ 1 gång i veckan, och då rejält. Typ så det läcker. Vet inte om blöjorna inte passar eller om det bara är så? Tyckte aldrig det läckte med Molly, endast ett fåtal gånger. 
* Har sovit 1 hel natt, mellan 18-19 maj. Sov då mellan 21 och 05.30. Somnar oftast annars runt 20-21 och brukar sova ungefär 5-6h till 02-03-tiden någonting... Somnar sedan om när jag liggammar honom och vaknar oftast igen sen ca 06. Är då gärna vaken en stund och brukar sen somna om vid 08-tiden. Oftast ser det ut ungefär så. Ska vi till dagis eller är ute som idag så kan han sova i flera timmar i vagnen. Idag kom vi ut kl 11, då sov han från då och till 14.30 när vi kom hem.
* Ligger gärna i babygymmet och pratar och skrattar med alla djuren. Går bra att prata med nyckelpigorna ovanför skötbordet också.
* Skrattar alltid när storasyrran kommer och busar. (Så länge hon inte ska peta in ögonen på honom eller bonka i huvudet....)
* Blev 10 veckor i torsdags och på kontrollen veckan innan när han var 9 veckor vägde han 5210 g och var 58,5 cm lång.
* Är på gränsen för stor för 56-kläder och kan numera ha 62.
* Helammar och äter oftast med ca 3-4h mellanrum. På em/kvällen kan det vara lite tätare innan han oftast somnat för natten vid 20-21.
* Är inte jätteintresserad av nappen. Är han ledsen funkar inte alltid den. Är han jättetrött så kan den hjälpa att sova men ofta så är han rätt nöjd ändå och spottar ut den. Kan ibland hjälpa att hålla i den lite samtidigt så han blir lugn om han är lite övertrött. Gör annars inte så mycket väsen av sig.
* Är ganska så lik syrran som liten. Kanske framförallt ögonen?
 
Det var lite om Max. (För min egen skull framför allt :-))
 
Annars då? Mina gravidkilon har sakta men säkert börjat trilla av. Förutom sista veckan när jag verkligen har slarvat har jag försökt undvika småätande, framförallt hemma om dagarna och kvällstid. Och kanske verkligen framförallt, undikt en massa läsk som ofta finns hos oss. Som sagt, sista veckan har varit dålig annars tror jag det har hjälpt mig. Första månaden blev det grejer varje dag, inte minst typ 2 glas läsk kvällstid och juice och mackor till frukost.  Nu är det havregrynsgröt och vatten som gäller till frukost. Och lite minskning på kolhydrater. Inte totalt och äter pasta och allting med försöker ta typ bara 1 potatis och mkt grönsaker när vi äter något sånt... Har äntligen börjat träna också. Så underbart! Har dock bara blivit ungefär 1 gång i veckan än så länge. Body Pump på söndagmorgnar har blivit standard - och så även imorgon! Ska även gå på ett "mamma-barn"-pass på onsdag kl 10 och se om det är bra. Isåfall blir det nog standard också!
 
 
Nu blir det nog godnatt för ikväll! So long.